ANTIPASTO: FRITTELLE SOFFICI ALLA MENTA ( SOORT BEIGNETS, ZACHT MET MUNT)
Ingredienten: 500 gram kleine, stevige courgettes- 2 bosjes munt, 70 gram bloem, 1eiwit, 1 eetlepel extra-vergine olijfolie, olie om te frituren, zout en peper.
Was de courgettes en rasp ze 'a julienne', dus in kleine korte reepjes. Sla de eiwit stijf met een mixer. Zeef de bloem in een kom en voeg rijkelijk versgemalen peper toe. Roer de extra-vergine olie erdoor zodat een homogeen geheel ontstaat. Voeg de courgettes en de-in-reepjes-gesneden munt aan dit bloem-olie-mengsel toe en roer goed door elkaar. Voeg op het laatst het stijfgeklopte eiwit toe: doe dit beetje bij beetje zodat het eiwit stijf blijft. Vorm met behulp van twee lepels een soort beignet. Verhit voldoende olie en frituur de beignets tot ze van binnen gaar zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout. Serveer onmiddelijk. |